”No-Dig”, Bokashi, Odla ekologiskt

Välkommen till en fullspäckad trädgårdsdag!

Under den här dagen kommer du att få svar på dessa frågor: 

  • No-dig – hur funkar det och vad är det bra för? 
  • Vad är bokashi och hur kan du ha nytta av den i din trädgård?
  • Odla ekologiskt – vad behöver du tänka på ? 

”No-dig”-odling är en metod som innebär att man undviker att gräva i jorden. Istället lägger man ut ett lager av organiskt material på marken, vilket skapar en perfekt miljö för att odla frukt och grönsaker. Metoden är skonsam mot miljön och ger också fantastiska resultat!

Vi kommer att prata om grunderna och prova på att göra en no-dig bädd. Du får lära dig hur du väljer rätt material, hur du bygger upp jorden och hur du sår och planterar på det mest ekologiskt hållbara sättet.

Du kommer att få massor av användbara tips och tricks som kommer att hjälpa dig att bygga upp din egen fantastiska trädgård.

Vi kommer att prata om mikroorganismer i jorden och hur de hänger ihop med bokashi och kompost. Du får tips om hur du bäst ska ta hand om bokashin och hur en bra trädgårdskompost kan se ut.    

Du kan ta en titt i butiken och köpa frö, bokashiströ och andra trädgårdsprodukter med eko-profil. 

Det här är en dag som du verkligen inte vill missa. Du kommer att lära dig massor och ha kul samtidigt! Boka in den här dagen i din kalender redan nu och se fram emot en dag full av inspiration och glädje!

Välkommen!

 


Anmäl dig här!