Isagers garner kommer i höst

Garner från Isager

Ord & Hand blir från och med i höst återförsäljare för danska Isagers garner. Vi kommer att börja med ett mindre sortiment för att på sikt bygga upp så att vi har i princip alla deras garnkvaliteter. Du kommer att kunna köpa garnerna både i butiken på Hagagatan och i webbutiken.

Isager är en dansk firma som producerar garn av hög kvalitet, jag väljer ofta att sticka med dem, så det känns väldigt kul att kunna erbjuda dem i butiken. Deras garner är spunna i naturmaterial som ull, alpacka, lin, silke, bomull och de är en ren fröjd att sticka med. Färgskalan är lite dämpad, den påminner lite om växtfärgade garner, men det finns accentfärger som är klara och starka att bryta av med. 

Just nu stickar jag en kofta i deras Alpacka 1, ett tunt, supermjukt garn med en härlig lyster. Jag har kombinerat det med ett rosa silke/alpacka-garn som jag hade sedan tidigare, och jag gillar verkligen resultatet. 

 

Kofta i Isagers Alpacka 1 och Malabrigos silkpaca.

Mer om Isager

Så här beskriver de sig själva på sin hemsida
”Det danska företaget Isager har sedan 1977 levererat mönster och kvalitetsgarn gjorda av naturfibrer, både kända och älskade av stickare världen över. Garnen och mönstren säljs i utvalda butiker i Danmark och internationellt. Grundaren av Isager, Marianne Isager, och hennes dotter och delägare i företaget Helga Isager, står bakom en rad populära stickböcker.

Isagers historia började med designern Åse Lund Jensen (1920-1977), som etablerade sin ateljé 1960. Åse Lund Jensens verk var förankrat i den danska hantverkstraditionen, men hon hämtade sin inspiration i synnerhet från den isländska och färöiska stickkulturen. I samarbete med Henrichsens Garnbruk har Åse Lund Jensen tillverkat ett sortiment av högkvalitativt yllegarn och hennes egna favoriter Spinni och Jensen Garn ingår än idag i Isagers sortiment.

Åse Lund Jensen var en pionjär inom sitt område och under hela sin karriär arbetade hon kontinuerligt med att få stickningen erkänd som ett hantverk, bland annat genom sina många utställningar och sitt arbete som lärare på Skals Håndarbejdsskole, idag känd som Skals – Højskolen for Design og Håndarbejde (Skals – Högskolan för design och konsthantverk). Det var här som Marianne Isager och Åse Lund Jensen träffades och grundade sin vänskap. Efter Åse Lund Jensens död ledde denna vänskap senare till att Marianne Isager tog över rätten att använda Åse Lund Jensens evigt moderna mönster och fortsätta det företag som idag kallas Isager.

Företaget Isager finns nu på en liten gård i Tversted, en by på norra Jylland nära Nordsjön, omgiven av vacker natur. Här finns företagets butik, grossist och verkstad.”

Vilka garner ska vi ta in först?

Det är frågan jag ställer till dig. Jag vill veta vilka av Isagers garner du är mest intresserad av, så att jag kan ta hem sånt som du vill ha. Om du vill vara med och hjälpa till med det så hör av dig via länken nedan.

Som tack för besväret får du ett presentkort som ger dig 10% rabatt på ett köp i butiken.


Ja, jag vill hjälpa till!

author-sign

1 Comment

  1. […] säger bara för att testa och se hur det blir. Att göra små provlappar med olika mönster och garnkvaliteter innan du bestämmer dig för hur du vill gå vidare, det är principer som går att föra över […]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *