Vad vi säljer i butiken

Jag har funderat en hel del på vad vi säljer i butiken, vilka produkter vi ska ta in i företaget och vilka samarbeten vi ska söka. Två samarbeten behövde jag dock inte fundera länge på.

Runåbergs frö

Runåbergs frö
Fröer från Runåbergs

Vi är återförsäljare för Runåbergs frö, eftersom jag under många år har använt deras ekologiska fröer i mina egna odlingar. De började en gång sina odlingar här uppe i Ångermanland, ”på berget vid Runån” som de skriver på sin hemsida. Vårt mål är att så småningom ha hela deras sortiment i lager, men vi börjar smått, som du kan se av vad vi säljer i butiken.

I vår företagsfilosofi ingår att växa hållbart, vi lånar inte mängder med pengar för att köpa in stora lager utan tar in varor allt eftersom ekonomin tillåter.

Fröerna från Runåbergs är pålitliga och fröportionerna är ganska generösa för en vanlig trädgårdsodlare. Om du inte har provat dem tidigare så passa på och gör det nu!

EM – Effektiva Mikrooroganismer

Vi är också återförsäljare för EM – Effektiva Mikroorganismer.

Jag började sälja EM och Bokashi redan 2011, men då var jag för tidigt ute. Efter tre dagar på trädgårdsmässan i Timrå 2011 hade jag sålt 1 (!) Bokashiset och inget annat.

Nu vet ”alla” vad Bokashi är, men inte alla vet att EM är det som aktiverar bokashiströ och ger det dess goda egenskaper.

Jag har använt EM och Bokashi i mina egna odlingar sedan 2011, så jag vet att det är bra grejer.

Bassortimentet finns i webbutiken (och kommer så klart på plats i Härnösand), vi kommer även där att bygga ut sortimentet med fler produkter vartefter.

EM Trädgårdslåda https://www.ordohand.se/2023/03/08/vad-vi-saljer-i-butiken/
Trädgårdslådan

Kurser

Vi har både lokala kursdagar och webkurser till salu i butiken. Just nu finns en av varje med trädgårdstema, det kommer fler vartefter.

Garn och tyg

Vi kommer också att ha små mängder av utvalda tyger och garner i naturmaterial som lin, ull, bomull, hampa och silke. En del hemtextil blir det och antagligen annat också.

Böcker, musik och bilder

Böcker, både egen utgivning och andras, ska få leta sig in i butiken. Bilder på canvas och musik i någon form, det får växa fram när idéerna och resurserna kommmer.

author-sign

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *